dilluns, 25 de maig del 2015

LA PRIMERA SORTIDA DE LA TEMPORADA.

Ja feia dies que teníem ganes de fer la primera escapada barranquera, el lloc Benasque.

Aquest cop som 5: Edu, Josep, Isma, Fèlix i Xusa, els barrancs que volem fer són el barranc de les dotze cascades de Liri i l’Aigueta de Barbaruens.

El dissabte ens despertem i el dia és fred a primera hora, i no acompanya massa, decidim anar a esmorcar i deixar que pugen les temperatures, després el dia millora i el barranc per a nosaltres es troba amb el cabal perfecte.

El diumenge, sortim més d'hora, doncs a la tarda volem anar a votar, fem la pujada sense parar i després a l’aigua, és molt freda, terrible el començament, jejeje ens agrupem a la mínima que trobem el sol, el barranc és un no parar, si no et congeles.

Els barrancs perfectes, la companyia també i el sopar i la sangria el millor.

PD: Ja estem pensant en la pròxima.




dilluns, 18 de maig del 2015

VIA FERRADA D’ULLDECONA.

Aquest diumenge tenim moltes baixes, però hem coincidit Isma i J. Fèlix.

Com ja comença a fer més calor decidim fer alguna cosa vora el mar i optem canviar els Ports per la Serra del Montsià, concretament anem a la banda d'Ulldecona, a realitzar la via ferrada que transcorre per les Coves del Pare Pasqual, molt bonica i amb diferents trams, uns primers que et fan tirar molt de braços pels desploms que hi ha només de començar, després d'unes zones molt tranquil•les venen dos ràpels consecutius que et deixen als peus de la cova superior i seguidament uns trams altre cop més suaus que ens deixen sobre un pont tibetà d'un sol cable pels peus i un altre a les mans i així després de passar per una escala d'alumini arribem al punt culminant de la Serra, LA TORRETA DEL MONTSIÀ on gaudim d'unes vistes precioses de la Badia dels Alfacs i amb les Illes Columbretes al fons.

Aprofitem per felicitar als companys d'Ulldecona pel bon profit que han tret a una zona tan bonica fent una ferrada tan treballada i entretinguda.




dilluns, 11 de maig del 2015

AVENC DEL SENGLAR I GRÈVOL.

Farà un temps, fent una prospecció, vam trobar un petit avenc amb dos spits força rovellats a la capçalera, després de remenar l’arxiu vam descobrir que era l’avenc del Senglar.

Aquest diumenge hem tornat a pegar un cop d’ull i així poder fer la fitxa pel nostre catàleg personal, també aprofitem per fer unes quantes fotos del seu interior, com hem sortit força d’hora i portem l’equip de fotografia decidim fer una visita ràpida a l'avenc del Grèvol i fer unes quantes fotos del seu bonic pou i rematar el matí.




diumenge, 3 de maig del 2015

1a CONVENCIÓ INTERNACIONAL D’ESPELEOLOGIA.

Aquest pont de l'1 al 3 de maig de 2015 han fet a Barcelona la 1a Convenció Internacional d’Espeleologia.

Decidim fer un grupet de 5 socis i anar en representació del nostre club Dinàmic, en aquestes convencions podem gaudir de les expedicions d’altres països i estar més al dia amb noves tècniques d’altres grups d’espeleologia, com aficionats a la fotografia una de les presentacions que més hem gaudit a estat la de Spéléorama 3D de Michel Renda i el seu grup de fotògrafs, impressionant per tornar a vorer.

Altres xerrades com les de tècniques noves (trirapid) o rompiendo nudos de Pedro Gomez han estat força bé també.



També ens ha agradat les taules rodones on discutir temes com la seguretat i rescats a Catalunya que esperem que alguns organismes com bombers, mossos d’esquadra i FCE acaben treballant junts i donar més agilitat amb els rescats.

El no poder estar més que un dia a fet que ens perdem altres xerrades o vídeos d’expedicions força interessants, l’any vinent intentarem poder estar més temps.

Agrair a la FCE i Col•laboradors el temps i ganes invertits, esperem amb ganes la 2a Convenció.