dilluns, 25 de gener del 2016

PROSPECCIÓ MÉS BARRANC.

Aquest cop tornem a fer el cap de setmana intensiu.

El dissabte hem quedat: Víctor, Josep, Carles i Xusa decidim anar a caminar una mica la intenció és localitzar la Cova de la Catedral, aquesta últimament és força buscada tant pel propietari de la finca com pels grups d’espeleologia de la zona, nosaltres ens hem tret diverses incògnites però tornarem amb més temps i més gent a ver si al final algú la localitza i almenys la visitarem.

El diumenge quedem: Joan, Ivan, Edu, Josep i Xusa com fa força que no baixem cap Barranquet i alguns ja tenen ganes i alguns companys el tenen pendent, decidim fer el barranc de Volendins, el dia a estat perfecte amb sol i el dia clar per poder gaudir de les vistes d’aquest barranc, les instal•lacions estan en perfecte estat, l’únic mig negatiu la sortida, com sempre força bruta de vegetació.




diumenge, 24 de gener del 2016

AVENC D'EN PASANT

Avui cansats d’estar a casa l’Isma i la Mercè s’han anima’t a fer un petit avenc que també servirà per fer algunes pràctiques.
L’avenc d’en Passant. -34mts
L’avenc està situat aprop de l’aparcament del pla de Querol, seguint un corriol ben marcat ens porta en pocs minuts a la boca de l’avenc.
Tot està instal•lat amb químics i accedim al primer pou de 6 metres per una boca de 2,5m x 1,2m fins a una cambra on baixant per una rampa accedim a l’últim pou de 23 metres que està fraccionat en dos trams.
Un cop a baix podem apreciar formacions com colades i columnes.
És un avenc ideal per passar una tarda de diumenge.



 Història:
L'avenc Pasant (que no Passant com figura en moltes ressenyes de la cavitat) porta el nom de l'espeleòleg del GES ' CMB, Rafel Pasant Coll. Voltant pel Campgràs el 17 de juny de 1954, un pastor ens el va ensenyar i aquell mateix dia vam baixar el primer pou i poguérem sondejar el segon. El següent cap de setmana hi vàrem tornar amb prou material per explorar-lo. Érem en Guillamón, en Gazulla, en Pasant, en Riera i jo, tots membres del GES del CMB. Un cop explorat i topografiat, en Riera, en Pasant i jo vam decidir d'anar a la platja a passar la nit i el diumenge. Vam parar a la Cala Morisca. L'endemà al matí, en Rafel Pasant va morir ofegat al mar i el seu cos no va aparèixer fins una setmana més tard a la cala d'Aiguadolç, a Sitges. És per aquests fet, i en la seva memòria, que vàrem decidir batejar el nou avenc amb el nom del company desaparegut. (Informació redactada i facilitada per Lluís Muntan, GES del CMB). Cal també deixar constància que, en aquest avenc i a meitat dels anys 1970, el Grup de Socors del Comitè Català d'Espeleologia va instal•lar un niu de material de rescat en la primera cambra de la cavitat i es podia davallar el petit pou d'entrada per una gruixuda cadena de ferro. La durada d'aquest niu va ser d'uns 4 o 5 anys.






dilluns, 18 de gener del 2016

FEINES DE DESOBSTRUCCIÓ.

Aquesta setmana passada no vàrem fer crònica de la desobstrucció del forat d’Ulldecona així que unificarem feina.

El dissabte passat Josep, Víctor i Xusa van anar a buscar l’avenc de les Senioles i després de caminar amunt i avall força estona van trobar un petit forat.

El diumenge reunim un equip de desobstructius amb força ganes, i després de picar i fer possés del kamasutra per treure pedra decidim donar el forat per acabat, aquest no continua companys.




 
Aquest diumenge quedem amb els companys de Espeleo club de Gracia, invitats per Roger i Laura hem quedat per desobstruir un forat amb molt bona pinta, armats amb tot el material necessari ens presentem al Garraf, després de picar i ficar Xiclets de menta força estona, aconseguim obrir el pas, aquest es mini, sort que tenim un bon expert gaterero el Roger decidim picar una estona més i fer hora de dinar i així donar opció a entrar altres membres.

El dia a estat profitós un nou però petit avenc, una feinada d’equip i una companyia perfecta esperem repetir més sortides.




dimarts, 5 de gener del 2016

EL PRIMER DE L’ANY.

Aquest any 2016, comencem amb la primera sortida al Pou de cal Santó. Cunit, Baix Penedès, aquest cop invitats pel Roger, Laura, Max, Víctor, Francesc i Sonia.

Nosaltres aquest cop som: Víctor, Josep, Edu, Joan i Xusa.

Aquest pou és una manera diferent de fer espeleologia, amb una entrada artificial força curiosa, a estat una sortida força divertida, la sala de baix del pou és plena de formacions blanques molt espectaculars, tot i que no és una gran cavitat hem gaudit molt.

Precaució amb les rajoles de la paret del pou artificial estan força soltes i a la mínima a baix.