diumenge, 24 d’abril del 2016

BARRANC DE LA PARIDORA.

Després d'una parada per pintar i modificar el local, tornem a estar actius.

Aquest dissabte som un bon grup: Piotr, Magda, David, Ivan, Edu, Josep i Marcos.

Aprofitant el que deia l'home del temps, decidim demanar permís per al barranc de la Paridora, aquest es troba molt baix i crec que alguns salts aquesta setmana vinent, si no plou, ja no es podran realitzar, tot i la poca aigua nosaltres encara hem pogut saltar a quasi tots els llocs.


ATENCIÓ:


Si algú s'anima a fer-lo aquests dies, seria aconsellable que revisi alguns passamans, doncs la corda als ancoratges del mig no es troben amb cap nus, passa directe per la placa tenint sols un nus al principi i al final, això podria provocar una ruptura de la corda i un accident greu.





dijous, 14 d’abril del 2016

BARRANC DE COLLREDO + CARBONERES.

Aquest cap de setmana ens ajuntem Juma, Arla, Marc, Victor i Joan per fer un barranquet amb aigua, aprofitant les pluges de principi de setmana i inaugurar així la temporada de barrancs als Ports.

Vam decidir realitzar Collredó i Carboneres a la Zona de Beseit.

Sortim de l'aparcament de les pesqueres a l'Ulldemó. Resseguirem a partir d'aquí l'Ulldemó riu amunt buscant els senyals vermells, fites de pedra i els escarissons ara ja mig enfonsats. Arribarem fins al punt on observem la cascada final de les Carboneres on hi ha un cabal acceptable. Avui tocarem aigüeta fresca! Emprenem la sendera a la dreta que remunta amb un a pendent important (inclús en el tram final hi ha alguna grimpada) que ens deixa a la capçalera del Collredó.

Aquí ens espera una entrada espectacular: un gran circ de 70 m!!



Desgrimpem fins al riuet on hi ha 2 tolls plens d'aigua fresca i realitzem un primer ràpel de 15 metres que ens deixa en una lleixa a mà esquerra. Ens col·loquem en la vertical amb uns 60 metres als nostres peus de ràpel aeri. Ambient acollonant!
Seguim una sèrie de petits ràpels que ens porten a la unió amb el barranc Carboneres que ja porta més cabal d'aigua. Aquí un preciós engorjat ens espera, seguit d'algun ràpel i salts i una gran colada de tosca.

Finalment resseguim el riuet bastant horitzontal amb salts i tolls fins a un últim ràpel i la confluència amb el Riu ulldemó.

Un esplèndid descens amb les primeres pluges als Ports.




dimarts, 5 d’abril del 2016

DESOBSTRUCCIÓ AL MONTMELL (BAIX PENEDÈS)

Aquest cap de setmana, invitats pels companys i socis de Vilafranca anem a desobstruir uns forats que van localitzar.

La zona es troba repleta de formació per l’exterior i els forats tenen bona pinta, primer anirem a una estreta diaclasa on un bloc encastat col•lapsa el pas, després de picar bona estona el reduïm i veiem que seguir obrint serà impossible és massa estret i molt de tros.

Decidim atacar el segon forat aquest fa més bona pinta, baixem 1 metre i trobem força terra i blocs, comencem la feina i després de treure força cubells de terra i pedra, queda un gran bloc que amb alguna ajuda el reduïm a trossos, arribem a -8 metres i una gatera força estreta ens porta a una petita sala i la possible continuïtat.

Els companys de Vilafranca continuaran amb la tasca i si necessiten ajuda, allí ens tindran.