dijous, 14 d’abril de 2016

BARRANC DE COLLREDO + CARBONERES.

Aquest cap de setmana ens ajuntem Juma, Arla, Marc, Victor i Joan per fer un barranquet amb aigua, aprofitant les pluges de principi de setmana i inaugurar així la temporada de barrancs als Ports.

Vam decidir realitzar Collredó i Carboneres a la Zona de Beseit.

Sortim de l'aparcament de les pesqueres a l'Ulldemó. Resseguirem a partir d'aquí l'Ulldemó riu amunt buscant els senyals vermells, fites de pedra i els escarissons ara ja mig enfonsats. Arribarem fins al punt on observem la cascada final de les Carboneres on hi ha un cabal acceptable. Avui tocarem aigüeta fresca! Emprenem la sendera a la dreta que remunta amb un a pendent important (inclús en el tram final hi ha alguna grimpada) que ens deixa a la capçalera del Collredó.

Aquí ens espera una entrada espectacular: un gran circ de 70 m!!Desgrimpem fins al riuet on hi ha 2 tolls plens d'aigua fresca i realitzem un primer ràpel de 15 metres que ens deixa en una lleixa a mà esquerra. Ens col·loquem en la vertical amb uns 60 metres als nostres peus de ràpel aeri. Ambient acollonant!
Seguim una sèrie de petits ràpels que ens porten a la unió amb el barranc Carboneres que ja porta més cabal d'aigua. Aquí un preciós engorjat ens espera, seguit d'algun ràpel i salts i una gran colada de tosca.

Finalment resseguim el riuet bastant horitzontal amb salts i tolls fins a un últim ràpel i la confluència amb el Riu ulldemó.

Un esplèndid descens amb les primeres pluges als Ports.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada