dijous, 19 de setembre del 2019

VISITA A LA COVA URBANA DE TARRAGONA.

El Passat dissabte 14, un grup reduït de membres del club (el màxim permès són de 10 visitants) vam anar a visitar la Cova Urbana de Tarragona acompanyats d’un membre de la Societat d’Investigacions Espeleològiques de Tarragona (SIET).


A diferència de la resta de coves, per entrar a aquesta haurem de baixar fins al pis -4 d’un parking del carrer Gasometre. Allí en una petita sala en equipem amb neoprè i casc amb iluminació i anem cap a una altra sala on un pou amb una escala metàl·lica ens dóna accés a una galeria romana que ens condueix a l’entrada de la cova. 


Comencem a endinsar-nos per una serie de pous instal·lats amb cordes i alguna escala metàl·lica fins arribar al Llac CEO, aquí per fi ens refresquem ja que ha passat una bona estona des de que en hem posat el neoprè i la calor ja apretava.


A partir d’aquí comencem a explorar les diverses sales d’aquesta peculiar cova, fins arribar a la sala Maginet, on comença la zona inundada, a partir de la qual només es pot progressar amb equip de buceig. 


Tornem cap a la sortida per un altre camí, la galeria del fang, que fa honor al seu nom. En arribar a l’aigua, ens treiem part del fang que portem a sobre amb l’ajuda d’uns respalls que el SIET té preparats i seguidament sortim cap al pàrking.


En total han estat unes 3 hores voltant pel subsòl de Tarragona. Moltes gràcies a els companys del SIET la hospitalitat.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada