dissabte, 11 de juny del 2016

TORRENT DE LA CORBA

Per apagar una mica la calor, aquest dimecres la Mercè i jo fem una escapadeta cap al Ripollès per fer el Torrent de la Corba que està situat a Bruguera, una petita població molt propera a Ribes de Freser. Aquest torrent pertany a la Conca de Núria i està molt ben equipat. Nosaltres portem una corda de 60 metres i una de 30 metres d'emergència.

Per arribar al barranc anirem fins a Ribes de Freser i agafarem una carretera que surt del mig del poble que va cap a Bruguera i en uns 5,5 Km ens deixa a l'entrada del poble. Just aquí agafarem una pista a la dreta direcció Taga-Ogassa i en un parell de quilòmetres arribarem al punt on deixarem el cotxe. Un cop equipats en cinc minuts estem a l'inici del barranc.




El torrent consta de 4 trams, però com només anem amb un cotxe, decidim fer els tres primers trams. El primer tram són 3 ràpels de 10, 17 i 13 metres, aquest últim de 13 metres té un forat entre una pedra encastada per on passa l'aigua i que el fa força interessant. En el segon tram, tenim 3 ràpels de 14, 13 i 8 metres, després d'aquest tram sortirem per l'esquerra i haurem de caminar uns 100 metres. El tercer tram, és el més espectacular de tots, tenim 5 ràpels pràcticament seguits, de 28, 24, 25, 13 i 12 metres. El primer i segon ràpel són molt bonics, el primer el passem per sota un pont de roca natural i arribem a una espècie de replà encaixat on hem de fer el segon ràpel. Sens dubte és la part més espectacular i divertida de tot el barranc.



 Un cop acabat el tercer tram trobem un cartell que ens indica la sortida a la dreta. La sortida es fa per una canal equipada amb cables d'acer que amb la pedra mullada i el pes que portem, es fa bastant complicada. En una hora i quart aproximadament arribem al cotxe.

                                                                        MES FOTOS




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada