dimecres, 8 de març del 2017

AVENC VICTÒRIA (EXPLORACIÓ I REEQUIPAMENT)

Després de vàries sortides per fer la desobstrucció d’un nou forat que vam trobar per la zona, dos membres del CE Dinàmic (Piotr i Isma) i un del GIE (Rugi), hem decidit anar per feina a l’avenc Victòria.


Ja feia temps que dèiem d’anar a fer una exploració i equipament a algunes coses que ja teníem mirades de feia algun temps. Aprofitant que el Rugi té festa, quedem un dilluns i comencem amb el reequipament i l’exploració d’una nova via en la part superior de la sala a -35 mts, que després d’un bon seguit de ressalts i gateres, acaba el seu recorregut fent-se impenetrable. La via te uns 16 mts de desnivell i uns 60 o 70 mts de recorregut.

 
Com que hi ha molta feina a fer, decidim tornar el dimecres per equipar un altre pou a la sala del bloc a -50 que ens porta a la cota -68 aproximadament, Ja que creiem que el pou que es feia servir inicialment per baixar a -62 ha quedat obstruït pel gran caos de blocs que hi ha al terra de la sala. El nou pou que vam equipar es troba al final de la sala del bloc i és un pou molt bonic i ben decorat per les formacions. Un cop al final del pou es continua baixant fent oposicions fins a la cota -80.

Totes les mesures i cotes són aproximades, ja que encara estem  fent exploracions a l’interior de l’avenc. 

2 comentaris:

  1. Bones!Comentar-vos que jo vaig anar a l'avenc Victòria fa uns pocs mesos i no vaig poder tocar fons ja que entre el caos de blocs si que m'hi vaig poder ficar i veia el terra de la última planta a uns 10-15 metres però no vaig trobar cap mena d'instal.lació ni cap lloc per fer un natural. Això sí l'entrada entre blocs donava una mica de mal rotllo. Enhorabona per les noves descobertes i molta sort en l'exploració!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Jordi! Això és el mateix que ens va passar el primer cop que vam intentar baixar i la veritat és que sí que feia mal rotllo baixar per allà. Ara amb el nou pou que hem instal·lat és tot el contrari, dóna molt bon rotllo. És estret al principi, però quan es va obrint és molt bonic.
      Encara ens queden alguns parabolts per posar per evitar algun petit fregament, però si hi tornes a anar, arribaràs a la cota -80 sense cap problema. Esperem que ho gaudeixis!

      Elimina