dilluns, 12 de juliol del 2021

CURS NIVELL 1 BARRANCS. 3er CAP DE SETMANA. BENASC.

No tenim prou amb 2 caps de setmana intensos de formació en barrancs i per fi arriba el 3er per completar-la, divendres 9 de juliol i comencen a sortir grups cap a Ginast, als Pirineus.


De camí i per no perdre temps, decidim fer una aturada per realitzar el primer barranc del cap de setmana, el Congost del riu Queixigar, un barranc amb només un parell de ràpels però que no ens deixarà indiferents per la seva bellesa esculpida per l’aigua en una roca calcària. Aquest barranc comença en Tolva amb una aproximació al Riu Sec el qual només porta aigua en dies de pluja però quan arribem al Congost del riu Queixigar ens trobarem una surgència que ens farà portar fins i tot la part superior del neoprè, sens dubte un bon inici de cap de setmana. 


Imatge 1: Entrada al riu Queixigar


Ja instal·lats en una acollidora casa de Ginast, cortesia de la família d’Agnes Gorge, sòcia del Club d’Espeleologia Dinàmic, i que ha fet que la nostra estança sigui com trobar-se amb una gran família d’amics que comparteixen aquesta gran afició, ens organitzem per iniciar l’endemà el nostre primer barranc, Les 12 Cascades de Liri.


Imatge 2: Sopar de divendres



Aquest barranc ens ho trobem amb nivell d’aigua al numero 40 segons el marcador de la primera cascada, en perfectes condicions per realitzar aquest curs de barrancs. 


Imatge 3: Repisa anterior a entrada del Liri


Es tracta d’un barranc excavat en roca calcària molt dura, amb unes formacions encaixades i fins i tot a venes de colors cridaners com el vermell que ens encanten la mirada. Els 12 descensos que farem, cadascun dels quals és diferent a l’anterior, ens faran disfrutar mentre practiquem amb aigua.


Imatge 4: Cascada del Liri


Un cop finalitzada l’activitat, ens recollim novament a Ginast per realitzar l’ultima teòrica del curs, sopar i reorganitzar-nos per realitzar el nostre ultim descens.


Imatge 5: Classe teòrica per la tarda


Ja es diumenge i comencen una aproximació caminant de 1’5h per una pista ben marcada i ombria, que ens portarà a l’inici de l’Aïgueta de Barbaruens.


Imatge 6: Ràpel al Barbaruens


Ja des d’un bon inici, comences a imaginar-te que t’espera a l’entrada d’aquest barranc, quan veus un munt de vegetació verda i humida, però fins que no estàs dintre no te n’adones de la bellesa que amaga, roques de color gris i negre en contrast, vegetació verda i exuberant, entrades de llums per la part superior, troncs a la llera i un munt de temes que delecten les nostres emocions durant el descens. 


Imatge 7: Un dels ultims ràpels


En aquest barranc podrem posar en pràctica tot allò après durant el curs, salts, tobogans, ràpels, natació progressió caminant, una bona opció per finalitzar aquesta formació.


Imatge 8: Xerrada tècnica abans de finalitzar


En definitiva no ens queda mes que felicitar a tots els nostres cursetistes, que sens dubte han aconseguit adquirir les habilitats necessàries per progressar per dintre d’un barranc i s’han merescut amb escreix el diploma que així ho acredita. I per arrodonir-lo, el nostre president Xavi Gracia ha tingut el detall d’obsequiar amb un doble vuit dissenyat per ell mateix amb una impressora 3D, un record que serà únic del nostre club per aquesta nova generació de cursetistes. 


Imatge 9: Entrega de diplomes


Ara només els hi queda continuar practicant aquests coneixements per agafar experiència i preparar-se per un nivell 2 on aprendran a instal·lar les capçaleres per tenir autonomia pròpia. 



Imatge 10: El Gran Equip



Benvinguts a Dinàmics!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada