dilluns, 20 de setembre del 2021

CURS NIVELL 2 DESCENS DE CANYONS I ENGORJATS

Aquest cap de setmana hem tornat a la formació amb el Club d’Espeleologia Dinamic, iniciant el curs de descens de barrancs i engorgats de nivell 2. 

Pràctiques a les parets de Vallirana
Pràctiques a les parets de Vallirana

Un primer cap de setmana d’un total de tres, on els cursetistes aprendran a tenir autonomia pròpia en la instal·lació de corda en diferents tipus de reunions, així com a desenvolupar tècniques que ens permetin sortir de diferents incidents que ens puguem trobar en la practica d’aquesta activitat, realitzant-la d’aquesta manera en les millors condicions de seguretat pels participants. 


Pràctiques a les parets de Vallirana

Durant aquest primer cap de setmana s’ha realitzat una primera jornada de pràctiques a les parets de Vallirana, preparades amb diferents tipus de instal·lacions que ens ha permès ensenyar a instal·lar corda en diferents tipus de reunions, en fixe o desembragable, realitzar passamans d’un sol punt o de varis punts, instal·lar un guiat o tirolina, fer us d’un espitador, bloquejar el vuit, baixar per corda tensa amb Valdotain, practicar nusos com el dinàmic, papallona, vuit, doble vuit, unir cordes i un llarg etcètera fins que les pluges ens han obligat a fer una pausa per dinar i continuar per la tarda amb les xarrades tècniques.


Pràctiques a les parets de Vallirana

Hem de donar gracies a la Federació Catalana d’Espeleologia per la seva aportació amb el Refugi de Vallirana, on s’han pogut realitzar les xerrades tècniques i on els cursetistes que venien de mes lluny, han pogut fer nit per continuar a l’endemà sense grans desplaçaments.


Foto de Grup del Curs

També hem de donar gracies a Korda’s, per la seva aportació en una bossa a cada cursetista, amb un xiulet de barrancs i diferents cordinos per la practica de nusos. 


I posats a donar agraïments, que millor que un Club mostri el seu reconeixement a un dels seus socis per la seva col·laboració en la formació continuada durant anys, Gracies Roger, aquest es nomes un petit obsequi davant la teva dedicació. 


Agraïments a Roger

Durant la segona jornada, es va realitzar el descens de la Canal Tres en Raja situada a les muntanyes de Montserrat, un barranc sec V3a1III, amb un total de 19 ràpels. 

Pràctiques a la Canal Tres en Raya

Durant aquesta jornada, els cursetistes han pogut anar realitzant les diferents instal·lacions del barranc, resolent les diferents situacions que s’anaven trobant així com aquelles que els propis monitors anaven afegint, sempre amb la seva supervisió per tal de que anessin agafant autonomia pròpia en les diferents situacions del descens. 

Pràctiques a la Canal Tres en Raya

I en una quinzena de dies, tornarem per continuar aquesta formació als barrancs del Parc Natural del Ports, un indret idíl·lic per gaudir d’aquesta activitat que tant ens agrada a tots.


Pràctiques a la Canal Tres en Raya


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada