dissabte, 9 d’octubre del 2021

CURS NIVELL 2 DESCENS CANYONS I ENGORGATS 2/3

Iniciem el segon cap de setmana d’aquesta formació en el nivell 2 de descens de Canyons i Engorgats, aquesta vegada desplaçant-nos els dos dies al Parc Natural dels Ports, amb el privilegi d’allotjar-nos al Refugi del Caro UEC, situat en un entorn privilegiat. 

El dissabte ben d’hora i després d’un bon esmorzar al Restaurant Pou de la Neu, ens organitzem en 2 grups, per iniciar el descens del Barranc Vallfiguera, un dels barrancs secs més estètics d’aquest espai natural. Cada grup disposa de 3 cotxes per fer la combinació i evitar així una llarga aproximació, ja que es tracta d’un barranc de bastant recorregut. 

Descens Vallgorgina

Durant el descens d’aquest barranc es posem en pràctica les instal·lacions amb nus empotrat, desembragable, rapel guiat i algun passamà improvisat. 

Ràpel guiat

Aprofitant el descens, es canvien uns quants passamans fixes amb corda força deteriorada, col·laborant d’aquesta manera a tenir unes instal·lacions en bon estat. 


Canvi de passamans fixes

Ja en el refugi i després d’un bon sopar, es decideix canviar la sortida de diumenge degut a les condicions meteorològiques, escollint el barranc de l’Escudelleta situat a Paüls. 

Així doncs ens desplacem a aquesta població i un cop aparcats els vehicles iniciem l’aproximació en dos grups distanciats, observant des del camí el primer tram encaixonat del barranc. 

Descens Escudelleta

Un cop a capçalera, iniciem el descens organitzat pels cursetistes, on cadascun realitzarà una instal·lació de forma encadenada el que ens portarà a realitzar el descens de forma ràpida i ordenada fins arribar a l’ultim ràpel de 30m d’alçada. 

Ultim ràpel volat

Aquest ultim ràpel del barranc ens ofereix unes privilegiades vistes durant el descens en volat, una fantàstica forma d’acabar amb aquest cap de setmana de formació, ara només ens queda esperar al tercer i ultim cap de setmana del curs.


Alex Martin

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada