dimecres, 1 de desembre del 2021

AVENC COMANEGRA

Aquest ultim dissabte del mes de novembre, dos membres del Club Espeleologia Dinàmic Sandra i Alex, han pogut gaudir d’una sortida a l’Avenc de Comanegra a Xert, juntament amb la Gina i el Jordi de la UEC Tortosa, la Cristina del EspeleoClub El Farallón i el Jaume del Grup Espeleològic Pica d’Estats.


Foto Jaume. Inici cami a peu


Sens dubte, una col·laboració entre clubs que ens permet realitzar mes activitat, així com aprendre noves formes de fer enriquint coneixements i descobrint noves ubicacions per part dels companys d’altres clubs.


Foto Jaume. Preparats per entrar



L’aproximació la varem fer des de Xert per una pista que es troba en força bon estat fins que arribem al desviament on només es pot accedir amb un 4x4. Per sort el Jaume va portar el seu i ens varem estalviar gairebé 40 minuts a peu. 


Foto Jaume. Instal·lant boca entrada


L’avenc de Comanegra es un pou vertical amb una profunditat total d’uns 92m, accedint per una gran boca a una diaclasa amb una primera baixada d’uns 44m fraccionats per arribar a un ultim ràpel volat de 43m.


Accés boca entrada


Al final del pou podem trobar diversos espeleotemes, entre aquests una gran colada en un dels laterals que ens permet gaudir una estona amb el silenci interior de l’avenc. 


Rapel final




Seguirem sortint, creant lligams amb els clubs propers, aprenent i col·laborant, algo que només ens ajudarà a millorar. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada