dimecres, 24 de novembre del 2021

PROJECTE DE LA COMPETICIÓ DE CANYONS.

 Aquest passat cap de setmana, 20 i 21 de novembre membres del Club d’Espeleologia Dinàmic van participar en les diferents propostes que va presentar la Federació Catalana d’Espeleologia (FCE) per donar empenta a les competicions de canyons dins el medi natural.

Cal remarcar que una de les premisses més important d’aquesta competició serà la seguretat del participant i el respecte pel medi natural fent que estigui principalment enfocada en l’excel·lència de la tècnica del participant que primarà en tot moment per sobre de la velocitat del participant en el medi.

La primera proposta del cap de setmana va ser convocar el I Curs de jutges de PTV en Canyons tenim com a referent les bases i l’experiència en els campionats de PTV en espeleologia que tant bon resultats ha donat a la FCE.

Participants al Curs de jutges mentre s’explica els orígens de la PTV.

Aquest curs es va portar a terme a les instal·lacions esportives de Corbera de Llobregat el dissabte 20 al llarg del matí, on els participants, unes 20 persones practicants de descens de canyons van aportar la seva experiència i coneixements i sobre tot les ganes per portar a terme aquesta competició. Dinàmics va estar present amb l’aportació de la Mari Nivera que va valorar molt positivament aquesta proposta.

Lluís Domingo, President de la FCE presentant el I curs de Jutges de PTV en Canyons.

 Les pinzellades del dissabte van donar pas al I Campionat de PTV en Descens de Canyons del diumenge a la Fou de Tous,  a l’Anoia.

Aquesta vegada, i com a prova pilot d’un futur prometedor dins les competicions de Canyons, els participants a l’igual que l’organització van gaudir d’una jornada plena de propostes i fets a millorar.

El Club d’Espeleologia Dinàmic, com no podria ser d’una altre manera, va formar part d’aquest campionat amb quatre membres, en Rubén Maestre i na Agnès Gorge com a competidors, en Roger Griera com a col·laborador de l’organització i na Mari Nivera com a jutge. També vam tenir el caliu del Gonçal Linares i la Marina Gorga.

 En Rubén i l’Agnès just abans de començar la competició.

 L’Agnès i en Rubén en la primera vertical on van tenir que muntar un passamà amb punts intermitjos per continuar amb la maniobra de desembragar al company un parell de metres i tornar a bloquejar perquè el company continués progressant.

 Les conclusions, tot just acabar, van esser molt positives, tot i que el millor va ser veure la germanor entre tots participants i organització en aquest I Campionat de PTV en Descens Canyons.

  Jutges, Organització i Participants en acabar la competició.

 I així fins la propera, on segurament Dinàmics tornarà a ser-hi!!!!

Crònica: Mari Nivera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada