divendres, 28 de gener del 2022

XVI CURS AUTOSOCORS D'ESPELEOLOGIA

 Aquest 22, 23 de gener s’ha celebrat el XVI curs d’autosocors d’espeleo a les terres se l’Ebre, amb la col·laboració del Club d’Espeleologia Dinàmic, la UEC de Tortosa i l'Espeloclub de Tortosa, amb el vist-i-plau de la Federació Catalana d’Espeleologia, sens dubte una trobada que ens ajudarà tant als participants com als clubs a poder realitzar l’espeleologia amb mes seguretat.


La col·laboració entre els diferents clubs en ha ajudat a portar endavant aquest curs, una filosofia de treball que suma o millor dit que multiplica i de la que ens seguirem beneficiant entre tots. Així doncs, podem donar les gràcies als monitors provinents d'aquests tres clubs d'espeleo i que abasten fins a dos federacions diferents (la Catalana i l'Aragonesa), aportant d'aquesta manera noves formes de fer per ampliar l’enteniment de les diferents tècniques en la pràctica d’aquesta activitat que tant ens agrada.


 

Durant el curs hem pogut repassar les teòriques del coneixement de l’espeleologia per introduir-nos en la pràctica de les diferents tècniques d’Autosocors, d’una forma didàctica i amb l’ajuda d’un llibret amb tota la informació del curs.




Hem après a baixar per corda tensa amb diverses tècniques com la utilització de l’antic Stop, o l’ús de bloquejadors , coneixent les seves avantatges i desavantatges per escollir la millor opció amb criteri personal.




També hem pogut realitzar politges i contra politges , amb diferents materials combinats per tal d’entendre el seu funcionament i poder escollir en funció del material que un disposa en un moment determinat.




Accés a l’accidentat, ja sigui des de la part de dalt o des de la part de baix , amb la mateixa corda o amb una complementaria per abastar el diferent ventalls de possibilitats que et puguis trobar.




Les tècniques de croll contra croll o de contrapès per baixar a terra a l’accidentat, comparant els diversos matisos entre federacions i tècniques per poder escollir amb criteri el que més ens convingui a cada un, tècnica apresa inclús passant un fraccionament intermig.




També vàrem poder realitzar pràctiques de rescat tallant cordes, accedint a l’accidentat des de baix amb puny i croll.




Tècniques de rescat de l’accidentat amb politges per pujar-lo a capçalera, tècniques complicades que ens ajuden a entendre el funcionament combinat del nostre material i a treure el màxim rendiment quan ens fa falta.

 

I per tancar el dissabte al local de la UEC, vàrem poder gaudir de la presencia de la Dra Cristina Pellicer Sabadí, que ens va impartir un curs de primers auxilis adaptat a l’entorn de la nostra activitat, tot un luxe poder tenir-la en el nostre grup.




Un cap de setmana intens que no només ens deixa amb la sensació d’emportar-te un munt de coneixements a casa, sinó que t’omple de l’amistat i companyerisme que ens envolta en aquestes trobades i que ens ajuda a créixer com a club.

 

Gràcies a tots i com diuen terres amigues ‘a plantar fuerte!!!’

 

Alex Martin

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada