dimecres, 17 d’agost de 2022

Barranquisme a Ticino, Suïssa

 Aquest cap de setmana del 13 d’agost, un grup de tres socis del Club (Alex Martin, Ivan Ciria y Ruben Casta), juntament amb altres companys del Barranquisme, varem decidir pujar a Ticino a fer Barrancs per la zona.
El cap de setmana va fer un temps perfecte, assolellat i sense possibilitats de tempestes, per això varem decidir realitzar durant el cap de setmana els barrancs de Lodrino y Iragna Integrals. Després de comprovar el Check Point i veure que els caudals no eren alts, era la opcio perfecte per realitzar-los per l’actiu, així que ens varem posar en marxa.El dissabte varem optar pel Lodrino en el seu tram Intermig i inferior, realitzant combinació de cotxes, amb una aproximació molt comoda varem poder disfrutar de moltes hores de barranc. Amb aquesta entrada en els barrancs de Suïssa varem quedar meravellats. Cal dir que el tram intermig del Lodrino val la pena realitzar-lo encara que sigui una vegada, es un barranc xulo amb un primer ràpel de 45 metres que es excepció del barranc, ja que li segueixen una serie de ràpels petits en un entorn de granit encaixat i sinuós. En canvi el tram inferior si que es espectacular, tot i començant amb petits desnivells, salts i tobogans, es va fent cada vegada mes vertical i més tècnic en el seu descens. El rapel de 45m es dels mes xulos, creuant la vena pots notar la força que porta l’aigua en aquesta zona. 


El de 35m es fa perillós amb molt caudal, però nosaltres varem tenir la sort de poder baixar-lo per l’actiu i es espectacular, es molt tècnic ja que rellisca molt i l’aigua va acanalada agafant molta força treien un xorro al final que has de creuar per la part inferior per continuar el descens. 


Sens dubte un dels barrancs clàssics que s’ha de visitar en aquesta zona.
Al següent dia, el diumenge i amb la previsió de bon temps, varem realitzar el Iragna Integral. L’aproximació la vàrem realitzar també amb combinació de cotxes, deixant un recorregut caminant molt curt i molt còmode de realitzar, podrem disfrutar de vàries hores de descens.Aquest tres trams si que son aconsellables en tot el seu recorregut. Es fa molt llarg però tenint tot el dia es recomanable realitzar-lo ja que es tracta d’un barranc molt dinàmic, amb ràpels, tobogans i salts que surten de forma molt continuada i sense tenir que caminar gaire entre ells. 


El barranc es molt estètic i te trams molt tècnics ja que al fer-lo per l’actiu te trobes amb la gestió continua de la força de l’aigua. Ara ens queda pensar quin serà el proper que farem.Consells per realitzar el viatge a Suissa:


Hauràs de treure el que anomenant la Vignette, que es una mena de pegatina que col·loques al vidre de davant i serveix per circular per les autopistes de Suïssa. Ens va costar 42 Euros i el pots treure en un local a la mateixa frontera. També el venen a les ultimes gasolineres abans d’entrar a país. 


Suïssa no esta en la unió europea i per tant no hi ha acord amb les companyies telefòniques, pel que es molt important desactivar la itinerància de dades per no trobar-te una factura enorme a l’arribar a casa. Es pot optar com varem fer nosaltres per comprar una targeta pre-pago a Suïssa per poder comunicar-te o fer-lo amb el wifi. 


En cas de trocar al 112 no hi ha problema, ja que aquest numero funciona encara que no tinguis connectada la targeta sim al telefon.


Recordeu que cal la llicencia federativa B i portar sempre la targeta sanitària europea que ens servirà en cas d’accident. 


Aran només queda disfrutar del barrancs, sempre amb SEGURETAT!!


Alex Martin

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada