dimecres, 13 d’octubre del 2021

ACCIÓ MEDIAMBIENTAL.

 Ja fa un temps vam localitzar l'Avenc de les Senioles al terme d'Ulldecona, un petit avenc amb una sala interior força gran, l'interessant de l'avenc és la concentració de ratpenats que han de viure perquè la muntanya de guano és espectacular, en entrar a la cavitat vam trobar una sorpresa alguns personatges, haurien tirat les deixalles al fons de l'avenc, així que vam parlar que quan tinguéssim un dia faríem una neteja a fons.


Aquest diumenge 10 vam reunir 18 espeleòlegs i acompanyants per fer la tasca de neteja, la sorpresa és que hi havia més brossa del que pensàvem i per poc no tenim prou bosses per extreure la merda del fons.



Al final just de sacs, però vam tenir prou per deixar-lo amb perfecte estat com havia d'estar sempre.

Agraïm a la Federació Catalana d'Espeleologia la seva col·laboració i a la secció de muntanya del Decathlon Tortosa que ens va regalar dos frontals per il·luminar la neteja, és d'agrair que s'impliquin amb aquestes tasques per conservar les cavitats i més sent del terreny.

Gràcies a tots, als socis, sòcies i col·laboradors, sense vosaltres no hauria estat possible.

FOTOS EDU

FOTOS XAVI GRACIA

FOTOS CHUSA

1 comentari:

  1. Molt bona feia, havia visitat l'avenc i feia pena, tinc clar que molta de la brutícia l'havien tirat des de fora, però les ampolles de vidre senceres i n'havia moltes, és evident que les havia baixat algú que en sàpiga. Desconec el motiu pel qual els forats d'aquesta comarca estan fets una pena, suposo que poca consciència del personal. Prop d'aquest avenc hi ha l'avenc del Camí de les Senioles, en ma vida he vist tantes soles de sabates juntes, n'hi ha desenes i de tot tipus de models.

    ResponElimina